Authentieke Italiaanse pizza, gewoon van
uw eigen BBQ!
Wie wil
nou niet zelf een pizza bakken op zijn of haar barbecue! Maar de
traditionele houtskool of gasbarbecue is hiervoor niet
geschikt.
Om een goede pizza te bakken is een hoge en constante
temperatuur noodzakelijk. Dit is niet, of zeer lastig te
realiseren op een normale ketel- of gasbarbecue. Deze kan niet heet
genoeg worden en het steeds oplichten en sluiten van de deksel
leidt bovendien tot enorme verschillen in baktemperaturen. Het
resultaat is een doorbakken pizzabodem met niet-gare ingrediënten
in de toppinglaag van de pizza.
Bekijk onderstaande video of lees hieronder hoe het werkt.
Onze
producten:
Wij hebben dit probleem opgelost met het ontwerpen van 2 RVS producten voor houtskoolbarbecues en gasbarbecues:
Voor houtskoolbarbecues is dit de Grill- & Pizzaring. Dit is een roestvrijstalen ring tussen het grillgedeelte van de barbecue en het deksel, waardoor een apart ovengedeelte ontstaat. De verstelbare Grill- & Pizzaring is geschikt voor zowel 47 cm en 57 cm ketelbarbecues van Weber en vele andere merken.
De Grill- & Pizzaring bestaat uit een lasergesneden roestvrijstalen ring, een thermometer geschikt voor hoge temperaturen en roestvrijstalen bevestigingmaterialen. De Grill- & Pizzaring ring kan door u in enkele minuten eenvoudig gemonteerd worden zonder gereedschap. De Grill- & Pizzaring Deluxe is bovendien voorzien van twee hardhouten handvaten waardoor de pizzaring, ook bij hoge temperaturen, eenvoudig te verwijderen is.
Voor gasbarbecues is dit de Gas BBQ Pizza Oven. Dit is een roestvrijstalen mantel welke wordt geplaatst op het grillrooster van de gasbarbecue, waardoor een apart ovengedeelte ontstaat. De Gas BBQ Pizza Oven is geschikt voor gasbarbecues met een griloppervlak van minimaal 59cm x 42cm. De Gas BBQ Pizza Oven bestaat uit een lasergesneden roestvrijstalen mantel en een thermometer geschikt voor hoge temperaturen. De Gas BBQ Pizza Oven vereist geen montage. U bevestigt enkel de thermometer met de meegeleverde vleugelmoer.
Beide producten hebben aan de
voorzijde een opening, waardoor de oven goed bereikbaar is.
De hete lucht komt vanaf de (achter)zijde van de barbecue in de
oven, stijgt op en circuleert via de bovenzijde van de oven naar de
opening in de voorzijde. Dit creëert een “consistente”
warmtecirculatie die zorgt voor de juiste baktemperatuur, ook aan
de bovenkant van de pizza, waardoor de topping goed gaar
wordt. Afsluiting van de opening is niet nodig.
Beide pizzaovens kunnen makkelijk temperaturen van boven de 400
graden Celsius bereiken.
Uw
pizza is met deze hoge temperatuur in 3 minuten
klaar!
In onderstaande video tonen we het bereiden van een pizza op de BBQPIZZA4YOU Grill- & Pizzaring in slechts 3 minuten!
Beide
producten creëren een pizzaoven, die niet geopend hoeft te worden
om de pizza in of uit de oven te halen. De temperatuur blijft
constant om fantastische pizza's te kunnen bakken.
Om een hogere temperatuur te bereiken, en de authentieke rooksmaak
te verkrijgen, voegt u wat hout toe, maximaal 3 kleine stukken
voor de Grill- & Pizzaring en maximaal 1 klein aanmaakhoutje
voor de Gas BBQ Pizza Oven.
Voeg niet teveel hout toe! Dan kunnen de kunstof onderdelen van uw barbecue smelten!
Maximum
temperatuur:
De producten zijn getest tot boven de 400 graden Celsius, waarbij een mix van briketten (voor houtskoolbarbecue) en hout gebruikt is. Voor de gasbarbarbecue voegt u optioneel één aanmaakhoutje toe voor de smaak.
Onze
testen zijn uitgevoerd met thermometers in en bij de opening van de
pizzaoven. Voor de pizzasteen zijn temperaturen boven de
400 graden Celsius normaal.
Klanten vragen ons soms waarom er geen deur in de oven
zit. Hiervoor is geen enkele reden. Traditionele
pizza-ovens hebben ook geen deuren. Ons doel is een constante
warmtecirculatie te bereiken, die over de pizza via de opening weg
stroomt.
Het gebruik van de
producten:
Grill- & Pizzaring: De eerste stap om een pizza met de Grill- & Pizzaring te bereiden, is de barbecue te vullen met de juiste brandstof. Wij adviseren een mix van briketten en hout. De briketten branden langzamer en geven een constante hoeveelheid hitte af gedurende het bakproces. Een juiste hoeveelheid briketten (kleine firestarter oor 47 cm barbecue en grote firestarter voor 57 cm barbecues) zorgt normaal gesproken voor een temperatuur van ca. 250 graden Celsius in de barbecue en is voldoende voor ongeveer 2 tot 3 pizza’s.
We raden u echter aan hout aan de briketten toe te voegen voor zowel een rokerige smaak als voor het bereiken van een hogere temperatuur. Met hout kan de barbecue makkelijk een temperatuur bereiken van meer dan 400 graden Celsius.
Het is belangrijk, dat het merendeel van de briketten zich aan de achterzijde en zijkanten van de barbecue bevindt, zodat de warmte opstijgt aan de achterkant van de Grill- & Pizzaring en over de bovenzijde van de pizza stroomt.
Plaats niet teveel briketten of hout direct onder de pizzasteen om verbranden van de pizzabodem te voorkomen!
Heeft u een scharnierend grillrooster dan kunt u het beste het grillrooster ondersteboven in de Pizzaring plaatsen met de scharnierende delen voor en achter. Zo voegt u eenvoudig hout toe via de pizzasteen zonder het deksel te hoeven openen.
Meer lucht toevoegen aan de barbecue is een kwestie van uitproberen. We adviseren de luchttoevoer in de bodem van de barbecue 3/4 af te sluiten als de houtskool en/of het hout op temperatuur is/zijn, zodat er niet teveel koude lucht bij komt vanaf de onderzijde.
Gas BBQ Pizza Oven: Plaats de Pizza Oven op het grillrooster van uw gasbarbecue. Zorg dat de branders evenredig verdeeld zijn onder de Pizza Oven. Duw de Pizza Oven naar achter tegen de achterkant van de barbecue. Zet alle branders op hoog en sluit het deksel van uw barbecue. Mocht het deksel van uw barbecue niet dichtgaan door de Pizza Oven dan is dat geen probleem.
Laat het staal van de Pizzaoven minstens 10 minuten voorverwarmen. Dit is belangrijk omdat deze hitte uw pizza van de bovenkant bakt.
Na 10 minuten of als de thermometer op de Gas BBQ Pizza Oven minstens 250 °C aangeeft, plaatst u de pizzasteen op het grillrooster midden onder de Pizza Oven. Duw de pizzasteen zover naar achteren dat u er nog makkelijk een pizza op kunt schuiven.
Na nog eens 10 minuten is de temperatuur in de Pizza Oven ca. 300 °C of hoger. Dit is echter afhankelijk van het type barbecue en de weersomstandigheden.
U bent klaar om uw eerste pizza te bakken!
Indien u 3 of meer branders heeft kunt u de brander midden onder de pizzasteen lager zetten om verbranden van de pizzabodem te voorkomen.
Optioneel kunt u stukjes hout toevoegen voor de typische houtsmaak van authentieke Italiaans pizza’s. Gebruik slechts kleine stukjes hout, bijvoorbeeld één aanmaakhoutje.
Bereid uw pizza. Strooi wat (mais)meel of semolina op de pizzaschep zodat de pizza makkelijk op de pizzasteen glijdt.
Draai na ca. 2 minuten uw pizza (achterkant naar voren) en na een paar minuten is uw pizza klaar!
Buon appetito!